Project RAAS

RFID Toepassing en Ondersteuning ondersteunt het Midden- en Kleinbedrijf met de installatie van de RFID technologie.

 

Het Interreg IVA project RAAS werd door een consortium bestaande uit 5 partners begonnen, met als doel om het midden- en kleinbedrijf (MKB) segment te ondersteunen, aangezien dit segment vaak niet de tijd en het geld heeft om in nieuwe technologieën te investeren.

 

Het consortium bestaat uit:

  • LIOF N.V. (Maastricht), leadpartner
  • Hochschule Niederrhein (Mönchengladbach)
  • Fontys Hogeschool (Venlo)
  • Forschungsinstitut Telekommunikation und Informatik (Dortmund)
  • Kamer van Koophandel Limburg (Roermond)

 

De MKB’s worden ondersteund door middel van praktische projectondersteuning bij kennistransfer en de bewustzijnsfase, bij technische en economische uitvoerbaarheidsbeoordelingen, bij proof of concept of proefprojecten en bij de daadwerkelijke implementatie. Deze projectondersteuning wordt door projectleden van de twee hogescholen aangeboden, en soms worden ook studenten bij deze klussen betrokken.

 

Naast de projectondersteuning heeft Project RAAS ook als doel om binnen beide Eurregio’s een kennisnetwerk op te zetten, welke uit leveranciers, kennisinstituten en industrie-organisaties bestaat, en ook om een virtueel kennisplatform in te richten, namelijk een website die onder de domeinnaam www.RFIDKnowHow.com wordt gerealiseerd. Er wordt bovendien, in de vorm van een productieve met RFID uitgevoerde supply chain met een focus op agri-logistiek (horticultuur), een toepassingscentrum opgezet waar ondernemers de technologie in de praktijk kunnen ervaren. Aan dit programma zullen 8 tot 10 telers, transportbedrijven, de Duitse horticultuurveiling Landgard, Baas Plantenservice en een Duitse doe-het-zelf detailhandel met enkele honderden door het land verspreidde winkels deelnemen om te demonstreren hoe RFID technologie bij grensoverschrijdende supply chains kan worden ingezet om de goederenstroom te beheren, het gebruik te verbeteren en het verlies van te retourneren transportmiddelen te verminderen.

 

Mieloo & Alexander hebben de Europese aanbesteding gewonnen om het RAAS programma van een projectmanager en een consultant te voorzien en om het virtuele kenniscentrum en het fysieke toepassingscentrum Agrilogistics RFID Supply Chain Project te realiseren. Mieloo & Alexander is ook verantwoordelijk voor het tijdens het opzetten van het kennisnetwerk ondersteunen van het RAAS programma, en voor het zeker stellen dat alle deelnemers en MKB’s de mogelijkheid hebben om zich bij de internationale RFID netwerken en supply chains aan te sluiten.

Meer informatie