2PCS – Persoonlijk Beschermings- en Verzorging

De doelstelling van het project is de bewegingsvrijheid, de toegankelijkheid van informatie en de individuele alsmede de algemene veiligheid van oudere mensen te verbeteren.

 

Vandaag de dag willen steeds meer ouderen zo lang mogelijk in hun eigen huis wonen, en dat zonder op bewegingsvrijheid en gevoel van veiligheid in te boeten. Deze ontwikkelingen vormen de belangrijkste reden voor het Persoonlijke Bescherming- en Zorgsysteem (2PCS) project, welke als doel heeft om een oplossing te ontwikkelen die deze wens in vervulling laat gaan. Het doel van het project is om de bewegingsvrijheid, de toegang tot informatie en zowel de subjectieve als de objectieve veiligheid van ouderen te verbeteren. De voorgenomen innovatieve oplossing biedt meer onafhankelijkheid, veiligheid en toegang tot sociale interactie. Als gevolg zullen de voornaamste eindgebruikers onafhankelijker worden en daardoor beter in de zelfbedieningsmaatschappij integreren. De oplossing bestaat uit een zeer geavanceerd “horloge-achtig” apparaat dat door de zogenaamde voornaamste eindgebruiker (ouderen) om de pols gedragen kan worden. In geval van nood kan het horloge gebruikt worden om alarm te slaan, waarbij een telefoonverbinding tussen de gebruiker en een zuster of callcenter tot stand gebracht wordt. Doordat het apparaat zowel binnenshuis als buiten gelocaliseerd kan worden, kan de gebruiker gemakkelijk gevonden en gevolgd worden.

 

Het project is in juli 2011 begonnen, en het consortium bestaat uit 9 partners uit 5 Europese landen, waarbij ieder zijn/haar eigen specialiteit voor het zeker stellen van oriëntatie op de waardeketen meebrengt. Dit jaar zal de oplossing uitgebreid getest worden in vaste en ambulante zorginstellingen in 5 landen, evenals voor thuisgebruik. Het plan is om in 2014 een schaalbaar eindproduct op de Europese markt te zetten.

Bezoek voor meer informatie https://www.2pcs-solutions.com of https://www.linkedin.com .