Oplossingen

ScanTrack

De business case voor RTI management

Om industirële producten met een hoge waarde tijdens transport naar hun klanten te beschermen maken veel fabrikanten hun eigen verpakkingsmateriaal. Het managen van de retourstroom van deze materialen, die vaak zelf ook al een hoge waarde hebben,  is voor veel bedrijven een gevoelig en lastig onderwerp. Dit komt voornamelijk door het feit dat de focus tijdens het verzenden vaak ligt op hoe snel het  product bij de klant thuis ligt. Dit zorgt er voor dat het bijhouden van het inpakmateriaal vaak vergeten of genegeerd wordt.

 

Het resultaat hiervan is dat er geen duidelijk overzicht is van welk materiaal zich waar bevind, er geen vastgesteld systeem is over hoe de materialen terug gehaald moeten worden, geen duidelijk en accuraat overzicht van wat er op voorraad is en in het ergste geval moeten er spoedorders plaatsvinden om toch de benodigdheden in huis te halen om de producten te kunnen versturen.

 

Scantrack
Wat ScanTrack in essentie doet is het registeren van materialen die naar de ontvanger gestuurd worden middels RFID technologie. Na ontvangst van de producten geeft de ontvanger aan dat hij de producten heeft ontvangen. Dit alles gebeurd met unieke RFID tags. Dit zorgt er ook voor dat de verblijftijd van de materialen bij de klant geregistreerd worden. Mocht dit te lang duren of een bepaalde tijd overschrijden krijgt de klant een alert dat de materialen terug gezonden dienen te worden. Mocht dit dan alsnog niet gebeuren kan er overwogen worden om geld in rekening te brengen voor het huren van materialen.

De belangrijkste eigenschappen van ScanTrack Solution:

  • Afhankelijk van de activa kunnen standaard of aangepaste UHF RFID tags aangebracht worden om zodoende alle mogelijke omstandigheden te doorstaan.
  • Vast geïnstalleerde of handheld RFID scanners en registratie applicaties om direct inkomende en uitgaande goederen te registeren (dit is gelinkt aan klantenorders, uitgaande leveringen en vrachten).
  • Een schaalbaar en Cloud of lokaal geïnstalleerd balans- en rapporteringsysteem, wat onafhankelijk alsmede in combinatie met een ERP systeem kan werken.
  • Intelligente algoritmes die registratie werkzaamheden verrijken en valideren.
  • Een Real-time, uitgebreid en veilig internet platform voor het rapporteren en geven/ontvangen van alerts, dat beschikbaar is voor alle partners in de supply chain.