Nieuws

Planningsessie

Eind maart heeft er in Breukelen een SAFe (Scaled Agile Framework) planningssessie plaats gevonden waar een groot deel van de logistieke IT-projectteams van PostNL, waaronder een team van Mieloo & Alexander, aan hebben deelgenomen. Het doel van deze tweedaagse sessie was om inhoudelijk de planning van de verschillende Scrum teams gelijk te trekken en af te stemmen voor het tweede kwartaal van 2018.

Van deze sessie is een korte video samenvatting gemaakt waarin wordt uitgelegd waarom en wat er precies tijdens deze sessie gedaan wordt en welk doel uiteindelijk bereikt gaat worden hiermee.

 

Scrum

Scrum is een Agile methode waarin binnen een korte periode, veelal 2 -4 weken, oftewel de Sprint een deelproduct opgeleverd wordt. Na de sprint wordt er opnieuw gekeken naar de prioriteiten van het project en wordt het deelproduct voor de volgende sprint bepaald.

Door een project op deze manier aan te pakken kan deze op een productievere wijze worden opgeleverd en kunnen eventuele problemen sneller getackeld worden.

 

Scrum planning

 

Meer weten over Scrum kijk dan op scrumguide of stuur ons een bericht via onze contactpagina.