Nieuws

Klantcases & Overzichtpresentaties

Tijdens het AutoID Event zullen er diverse presentaties, plenair en parallel, plaats vinden. Voor het volledige programma kunt u op de website van het FHI terecht.

Onze klanten FrieslandCampina en Suitsupply zullen hier hun RFID Projecten aan u presenteren en Mieloo & Alexander zelf geeft een overzichtspresentatie over de mogelijkheden van IoT, AutoID & RFID in de Retail, Logistiek en de Industrie.

Mieloo & Alexander is tevens met een stand te vinden in de centrale hal waar wij u uitnodigen om de mogelijkheden voor de techniek te bespreken en na afloop met ons het glas te hebben tijdens de afsluitende borrel.

Registratie voor het event is mogelijk via deze link , toegang tot het event, de lezingen en de lunch is gratis.

 

Overhead RFID reader roll-out bij Suitsupply

Mees Mutsaerst – 10:00-10:25 uur

Suitsupply is in 2016 gestart met de uitrol van RFID technologie, met als doel de voorraad accuratesse significant te verhogen om zowel nee-verkopen in de stores te voorkomen, web-orders tegen betrouwbare store voorraad te kunnen alloceren en om in de toekomst innovatieve toepassingen op te kunnen baseren. Om deze reden wordt “overhead RFID reader technologie ingezet in combinatie met een geavanceerd big data/IoT platform. Inmiddels zijn ruim 30 stores van deze readers voorzien, van Hangzhou tot San Francisco.

Mees Mutsaers, project manager van het RFID project, gaat in deze presentatie nader in op de wijze waarop Suitsupply met deze innovatieve reader technologie haar doelstellingen wil realiseren. Hij zal ook ingaan op de huidige status van het project en de ervaringen die tot nu toe zijn opgedaan in dit project dat door Mieloo & Alexander Business Integrators wordt begeleid.

 

 

IoT, AutoID en RFID toepassingen in Retail, Techniek en Industrie.

Sander Merkx – 11:45 – 12:10 uur

Mieloo & Alexander is gespecialiseerd in “AutoID/RFID enabled supply chain improvement. Als Business Consultants ontwerpen, plannen en implementeren wij op AutoID en RFID technologie gebaseerde Internet of Things oplossingen voor Fashion & Apparel Retail, Industrie, Logistiek en voor Ladingdrager management.

Aan de hand van een groot aantal verschillende referentie projecten (bij bijvoorbeeld PostNL, Tata Steel, Suitsupply, Friesland Campina, Euro Pool System, Sekisui Alveo, Nobilia, Scania, Shawcor, Fokker, Cobelfret, REWE en Spotta) geeft Sander Merkx van Mieloo & Alexander een overzicht van de verschillende toepassingsmogelijkheden en business benefits van deze technologie, die door steeds meer bedrijven wordt omarmd.

 

 

RFID gebaseerd tracking & tracing van zuivelproducten en roll-in containers

Bastiaan van Eck – 15:45 – 16:10 uur

Friesland Campina rolt een SAP template uit naar meer dan 100 dochterondernemingen in 32 landen. Een van de doelstellingen is het verbeteren van de traceability en t.h.t. controle van de zuivelproducten van boerderij tot consument, door de invoering van de Standard Serialised Container Code (SSCC) labels voor het tracking van zendingen.

De vestiging in Rotterdam, waar onder meer Roll-in Containers (RIC’s) met zuivelproducten worden gevuld, zag zich voor een probleem gesteld, toen bleek dat de SSCC labels niet geautomatiseerd op de RIC’s kunnen worden aangebracht. De invoering van de SAP template zou tot meer werk leiden, in plaats van fte’s besparen.

Bastiaan van Eck, MES projectleider in Rotterdam zag in RFID technologie de oplossing om beide doelstellingen van het SAP project te verenigen: traceability en FTE reductie. Met de hulp van Mieloo & Alexander Business integrators is een RFID systeem ingevoerd waarmee zowel de goederenstroom als de ladingdragers worden gemanaged. Het RFID systeem is in 2017 in gebruik genomen, en sindsdien zijn ruim 30.000 RIC’s van RFID tags voorzien.

Banner AutoID Event

AutoID Event 17 april 2017