Nieuws

OuderenzorgTECH is het congres over de toekomst van de ouderenzorg in Nederland. De Nederlandse samenleving veroudert, in 2050 is ongeveer 25% van de inwoners ouder dan 65. Om de ouderenzorg betaalbaar, bereikbaar en van hoge kwaliteit te houden is er een transitie nodig. Tijdens OuderenzorgTECH worden slimme ICT-oplossingen besproken die de zelfredzaamheid en het welzijn van ouderen bevorderen.

 

Samen met Mieloo & Alexander zal Diplom Ökonom Michael Wolfrum, CEO  van “Senioren Residenzen Austria”,  een casestudie presenteren over het 2PCS veiligheidshorloge.

 

Case Study: 2PCS Veiligheidshorloge

 

Ouderen met dementie willen vaak zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen. Ook als ze door verminderde cognitieve vermogens angstiger worden om zelfstandig te blijven functioneren. De Veldidenapark Residentie in Innsbruck verbetert veiligheid en levenskwaliteit met het innovatieve 2PCS veiligheidshorloge.

Tijdens deze Case study komen onder andere de volgende punten aanbod.

  • 2PCS combineert indoor en outdoor lokalisatie met 2-weg spraak en valdetectie, dat biedt drager vrijheid om zich veilig en met zekerheid binnen en buiten eigen woning/instelling te bewegen
  • Resultaten en ervaringen van pilot project: 2PCS horloge, 2PCS indoor locatie sensoren en het 2PCS software platform
  • Een overzicht van belangrijke aspecten zoals ondersteuning vanuit 2PCS systeem wanneer bijv. bewoners niet gevonden kunnen worden of zijn gevallen en hulp nodig hebben, en op de juridische en ethische aspecten.
Diplom Ökonom Michael Wolfrum, CEO van “Senioren Residenzen Austria“, Wenen (de Veldidenapark Residentie Innsbruck is onderdeel van deze organisatie) & Sander Merkx, Director, Mieloo & Alexander.

 

Het Ouderenzorg TECH valt samen met Mobile Healthcare en Data Driven Healthcare en is het jaarlijkse ontmoetingspunt voor 750+ zorgprofessionals. Alle events zijn gratis toegankelijk voor bestuurders, C-Level, directie, management, projectleiders van zorginstellingen (cure, care of GGZ), huisartsen en tweedelijns zorgartsen! Ook levert Mobile Healthcare u 5 ABAN-punten op.

7005_3congressen_banner1200x628