Nieuws

ValueChain Management Magazine Mei 2018

In de mei editie van het ValueChain Management magazine gaat Brent Fischer van ShawCor dieper in over het gebruik van AutoID binnen de olie- en gassector. De Pipe Performance Product divisie van ShawCor is gespecialiseerd in het coaten van de stalen buizen die binnen deze sector worden gebruikt.

Deze buizen blijven in het bezit van de Operator die de pijplijn gaat aanleggen worden gemiddeld 8-10 keer verplaatst voordat ze op de plaats van bestemming zijn. ShawCor, te samen met de andere schakels in de keten, moet van alle logistieke bewegingen die zij uitvoeren een volledig rapport kunnen aanleveren. Voorheen werd dit process handmatig bijgehouden dit is niet alleen een intensief en gevaarlijk karwei maar ook een inefficiënte en foutgevoelige manier van rapporteren.

 

Samen met Mieloo & Alexander is er gezocht naar een oplossing om dit process te optimaliseren door het gebruik van RFID tags. In het artikel wordt er verder ingegaan op de uitdagingen, de diverse scenarios van dit project en de mogelijkheden die dit voor de sector biedt.

Het volledige artikel kunt u op de website van ValueChain vinden.

 

Presentatie RFID & IoT Tomorrow 2017

Tijdens de laatste editie van RFID & IoT Tomorrow in Dusseldorf heeft Sander Merkx een presentatie gegeven over de samenwerking met ShawCor en het process toegelicht. In deze presentatie zijn foto’s opgenomen van het IoT platform die gebruikt wordt voor de GPS registratie van de buizen en video’s hoe deze op het terrein verplaats worden.

Deze presentatie kunt u hier teruglezen.

Shawcor Spreaderbar