Interne logistiek & lokalisatie

Oplossingen voor binnen

Passive RFID
Deze techniek gebruikt passieve UHF RFID tags die vastzitten aan objecten die gelokaliseerd moeten worden. Het gebied waar dit moet gebeuren is uitgerust met diverse antennes die verbonden zijn met RFID lezers. De antennes zenden constant signalen uit en ontvangen een reactie wanneer de RFID tag binnen het gebied van de antennes komt. Wanneer objecten die een RFID tag hebben bewegen binnen de ‘’antenne sector’’ wordt de locatie van het object continue geüpdatet. Deze techniek wordt de ‘’presence detection’’ (aanwezigheidsdetectie) genoemd.

 

Mojix
Deze techniek gebruikt passieve UHF RFID tags die vastzitten aan objecten die gelokaliseerd moeten worden. Het gebied waarin dit moet gebeuren is uitgerust met 1 centrale antenne ‘’STAR’’  en meerdere antennes. Deze antennes creëren zone’s en zodra RFID deze zone betreed wordt de locatie doorgestuurd naar de STAR. Het voordeel van deze techniek is dat het object niet hoeft te bewegen om gevonden te kunnen worden.

 

TotalTrax
Deze techniek is vision-gebaseerd en maakt gebruikt van barcodes om objecten te lokaliseren. De lading kan geïdentificeerd worden zowel via barcodes, RFID of handmatig. Het gebied waar het lokaliseren moet gebeuren is uitgerust met diverse 2D barcodes die gemonteerd zitten op het plafond van het gebouw. Heftrucks moeten worden uitgerust met een camera op het dak om te kunnen lokaliseren en moeten ook sensoren hebben op de vorken van de truck om zo de lading en eventueel de hoogte te kunnen identificeren. Wanneer de heftruck een lading oppakt meten de sensoren om wat voor een lading het gaat en de camera’s aan het plafond stellen vervolgens de route en de nieuwe locatie voor het object vast. Zodra deze daar is afgeleverd word de nieuwe locatie opgeslagen.